AuteurGwendala GosligaCategorieMoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Totale tijd7 minuten

Smoothie met verse rabarber

Rabarber! Naar mijn mening een erg ondergewaardeerde groente, terwijl het zó ontzettend lekker en gezond is.
Ik hoor jullie al denken: ‘Rabarber een groente?’. Ja, ondanks het feit dat men het vaak ziet als fruit is het toch echt een groente!
Als ik de smaak van rabarber proef associeer ik dat direct met de zomer.
Daarom is dit met de zomer op komst een heerlijk recept!
Rabarber is niet iets wat in de meeste alledaagse recepten naar voren komt,
omdat het vaak gezien wordt als bitter en lastig te combineren in recepten.
Juist in een recept als deze, waar het gecombineerd wordt met zoete aardbeien en een klein lepeltje honing,
komt rabarber heel goed tot zijn recht!
De frisse roze kleur die deze smoothie krijgt is heel aantrekkelijk,
maar dat is zeker niet de enige reden om dit recept te maken.
Rabarber zit namelijk vol met antioxidanten, mineralen en vitamines.
De meest belangrijke vitamine die rabarber bevat is vitamine K.
Vitamine K is misschien een minder ‘bekende’ vitamine, maar dat maakt niet dat het belang ervan
minder is vergeleken met andere vitamines.
Het speelt namelijk een hele belangrijke rol voor onze neurale gezondheid: de hersenen.
Vitamine K zorgt ervoor dat de cognitieve activiteit wordt geactiveerd en kan zodoende ook
een rol spelen in het vertragen of voorkomen van de ziekte van Alzheimer.
Daarbij is vitamine K belangrijk bij de stimulatie van rode bloedcellen,
de totale toename van rode bloedcellen in het lichaam zorgt ervoor dat de functie
over het algemeen verbetert en ook stimuleert het de stofwisseling.
Rabarber heeft nog vele andere ontzettend goede gezondheidsvoordelen.
Eentje die er zeker boven uit springt is de hoeveelheid vitamine C die het bevat,
wat uiteraard een heel versterkend effect heeft op het immuunsysteem!
Een leuke variatie op dit recept kan zijn om bevroren aardbeien te gebruiken,
waardoor je een ‘icecream’ substantie krijgt en het ook heerlijk als bijvoorbeeld dessert kan eten!

Ingrediënten

 3 stengels rabarber
 200 g aardbeien
 100 ml (plantaardige) melk naar keuze
 1 theelepel honing
1

Was de aarbeien en haal het kroontje eraf. Doe ze in de blenderkan gevolgd met de stengels rabarber, melk en een theelepeltje honing.
Blenden en genieten maar!