AuteurGwendala GosligaCategorieMoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Totale tijd7 minuten

Recovery Smoothie

Rode bietjes! Niet alleen is deze groente heerlijk om in gerechten te verwerken, ook in smoothie en/of sappen doet het wonderen! Buiten het feit dat rode biet belangrijke voedingsstoffen bevat die helpen bij het verlagen van de bloeddruk, wanneer je sport, gebruikt je lichaam zuurstof om energie vrij te maken. Hoe zuiniger het omgaat met zuurstof, hoe beter het lichaam van een sporter kan presteren.
Het stofje wat hiervoor verantwoordelijk is heet nitraat. Als (duur)sporter kan je dus profijt van meer nitraat in je bloed. Het effect is een lagere hartslag tijdens het sporten en daardoor een beter uithoudingsvermogen. Je kan een glas bietensap drinken voor je begint met sporten of deze Recovery Smoothie na het sporten als hersteldrank. In combinatie met de essentiële aminozuren vanuit het hennepzaad wat erg goed is voor de spieren is deze smoothie uitstekend in combinatie met sporten.

Ingrediënten

 250 ml Amandelmelk
 ½ kop Frambozen
 ½ kop Blauwe bessen
 ½ Bietje (geschild)
 1 theelepel Kardemom
 1 eetlepel Hennepzaad
 1 Banaan
 Stevia of 2 verse dadels
1

Schil de biet en doe deze in de blender gevolgd met de rest van de ingrediënten. Blend tot een romige en gladde massa. Enjoy!