AuteurGwendala GosligaCategorieMoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Totale tijd8 minuten

Matcha Latte

April doet wat hij wil! Waar we vorige week nog heerlijk in een t-shirtje buiten konden lopen, hebben nu de sneeuwstormen weer hun intrede gedaan.
Dit koude weer vraagt om een lekkere warme maar uiteraard ook gezonde drank! Dit recept van een Matcha Latte is voedzaam en ook is je lichaam er heel blij mee.
Waarom? Ten eerste omdat het het lichaam zowel ontspanning als energie geeft. Dit komt omdat het enerzijds L-theanine bevat, dit geeft het lichaam rust.
Anderzijds werkt Matcha energieopwekkend door de theïne die het bevat. De perfecte combinatie voor een gelijkmatige focus van 4-6 uur dus!
Daarbij zijn er nog veel andere gezondheidsvoordelen die het zo nu en dan drinken van een Matcha Latte met zich meebrengt.
Vooral als je biologische Matcha gebruikt zonder toevoegingen en/of suikers draagt het bij aan een gezond immuunsysteem en het tegengaan van hart- en vaatziekten.
Dit komt door de hoeveelheid vitamine A en C, kalium, calcium en eiwitten die het bevat. Ook houdt Matcha de bloedsuikerspiegel in balans, wat de stofwisseling én de verbranding van vet verbetert. Dit is bevorderend voor afvallen en het reguleren van je gewicht.
Tot slot is een Matcha Latte een heerlijke drank om tijdens een moment van rust even mee op te warmen! 💚

Ingrediënten

 1 theelepel Matcha poeder
 1 eetlepel warm water
 400 ml Plantaardige melk naar keuze
 1 theelepel honing of een paar druppeltjes stevia
1

Doe eerst in een mok de Matcha poeder met het warme water en klop het op met een garde. Klop dan de melk op in een pannetje totdat het goed warm is en voeg dit toe aan de Matcha. Voeg als laatste de stevia/honing toe en genieten maar!