AuteurGwendala GosligaCategorieMoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Totale tijd7 minuten

January Detox Smoothie!

Maar na de feestdagen het roer weer omgooien en op een makkelijke en snelle manier een gezonde start maken aan het nieuwe jaar is niet altijd even makkelijk. Hoe doe je dit het beste? Of je nu een paar kilo’s kwijt wil of simpelweg op een gezonde manier het nieuwe jaar wilt inluiden, groene smoothies zijn dé oplossing! Dit detox recept bevat veel verschillende (blad)groentes én een van de beste kruiden om het lichaam te ontgiften: koriander!

Koriander bevat namelijk ontzettend veel gezonde vitamines en mineralen en bovenal helpt het uitstekend bij het opschonen van je lichaam. De zware metalen zoals kwik, lood en cadmium die zich in het lichaam bevinden, ‘binden’ zich als het ware aan de koriander, waarna ze via het spijsverteringskanaal het lichaam verlaten.

Daarbij heeft koriander ook ontstekingsremmende eigenschappen, het bevordert de spijsvertering en het kan ook een positieve werking hebben op het gebied van angsten en slapeloosheid. En laat het nou ook nog eens erg makkelijk en goedkoop verkrijgbaar zijn!

Het beste is om waar mogelijk biologische koriander te kiezen, zodat de koriander geen pesticides bevat.

Ingrediënten

 240 g Bevroren mango
 1 Groene appel of peer
 1 Citroen (het sap)
 1 Grote hand spinazie
 1 Grote hand boerenkool
 1 Handje koriander
 2 Ontpitte dadels
 1 Stuk gember (+/- 5cm)
 1 theelepel Chlorellapoeder
 400 ml Kokoswater
1

Doe allereerst de bladgroenten in de blender en daarna het 'zwaardere' fruit, gevolgd met de rest van de ingrediënten. Blend tot een gladde massa en genieten maar!