AuteurGwendala GosligaCategorieMoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Totale tijd7 minuten

Happy Belly

De naam zegt het al: dit sapje heeft een enorm positief effect op onder andere de spijsvertering, wat eventuele klachten met betrekking tot buikkrampen kan reduceren. De geneeskrachtige venkel draagt bij aan het tot rust brengen van de ingewanden en daarbij zijn er nog meer gezondheidseffecten waardoor venkel ook wel ‘superfood van eigen bodem’ genoemd wordt! Zo helpt venkel om je op een natuurlijke manier energiek te voelen. Dit komt doordat het veel ijzer bevat wat het lichaam gebruikt voor het produceren van hemoglobine, wat zorgt voor zuurstoftransport in het lichaam. Dit voorkomt bloedarmoede en zorgt voor een energiek gevoel! Daarbij werkt venkel vochtafdrijvend en reinigend en helpt het de lever om goed te doen wat hij moet doen, wat het proces waarbij gifstoffen het lichaam verlaten versnelt. Ook heeft venkel een antibacteriële werking, én heeft het een slijmoplossend vermogen. Heb je een koudje te pakken? Dan is venkel een hele goede natuurlijke oplossing om de luchtwegen verlichting te geven en je snel beter te voelen.
Daarbij is de combinatie met ananas, frisse limoen een vleugje pittige gember en een bosje verse munt zowel dorstlessend als een heerlijke smaaksensatie!

Ingrediënten

 3 cm verse ananas (dikke plak)
 2 cm gember
 ¼ Venkel
 ½ Limoen
 1 Klein bosje munt
1

Was de venkel en snijd in stukken. Schil en snijd vervolgens de rest van de ingrediënten. Juice alles een voor een uit tot een helder sap. Schenk in een mooi glas en decoreer eventueel met een schijfje limoen. Cheers!