Juicen vs. Blenden

5 Detox tips om je lijf snel weer te laten herstellen na je vakantie. Doe dit een week en je bent zo weer back on track!

Juicen en blenden zijn twee manieren om op een gezonde en makkelijke manier veel groente en ook fruit binnen te krijgen. Veel en veel meer groente, op diverse momenten van de dag gaat je heel veel energie opleveren en is een aanwinst voor je gezondheid. Dat weet iedereen wel.

Zowel een sap als een smoothie is een uitstekende manier om meer groente binnen te krijgen. Maar wat zijn nu de verschillen tussen een sap en een smoothie en, is het één beter of gezonder dan het ander? Op beide varianten gaan we inzoomen om op deze vraag een duidelijk antwoord te krijgen!

Om te beginnen: een juice maak je optimaal met een slowjuicer. Een sap uit de slowjuicer behoudt veel meer voedingsstoffen dan een sap uit de sapcentrifuge. Dit heeft te maken met de lagere snelheid van de slowjuicer waardoor vitaminen behouden blijven. Een juicer maakt een heel geconcentreerd juice doordat het de vezels van het sap scheidt. Wat overblijft is een geconcentreerd sap bomvol waardevolle voedingsstoffen. Toch zijn de vezels van groente en fruit ook heel belangrijk voor je darmen. Daar bewijst de blender je een optimale dienst: hier gebruik je het hele product, je krijgt veel vezels binnen en je gooit niets weg. Ook is een blender multifunctioneel: naast gezonde smoothies maak je er ook makkelijk warme soep, notenpasta’s, ijs en meer mee.

Heb je behoefte aan een snelle energieboost? Dan is een sap, wat voor het grootste deel bestaat uit groente, een uitstekende optie. Wil je een drank die meer verzadigt? In dat geval is een groene smoothie uit de blender een prima keuze.

Zoals je kunt lezen is een combinatie van juicen en blenden optimaal voor je gezondheid:

  • bij beide krijg je essentiële mineralen, vitaminen en aminozuren binnen
  • je lichaam wordt gereinigd van afval- en gifstoffen
  • je geeft een balans aan een gezonde zuur-baseverhouding in het lichaam
  • je krijgt energie: je lichaamscellen vernieuwen zich makkelijker
  • je huid wordt stralender en zachter
  • je versterkt je weerstand en je immuunsysteem
  • het reguleert je gewicht
  • het is een makkelijke manier om je groente en fruit inname te verhogen

Conclusie: een juice uit de slowjuicer en een smoothie uit de blender vullen elkaar super goed aan voor een optimaal resultaat.

Dus, áls je de kans hebt: trakteer jezelf op een sap-station in je keuken met een slowjuicer én een blender zodat je van de combinatie optimaal profijt kunt hebben.