Celery Juice!

Celery juice: al enige tijd een veelbesproken onderwerp. Om heel eerlijk te zijn dacht ik toen: ‘Wat een ge-hype, er is ook altijd wel iets!’. Maar op de een of andere manier was ik toch weer heel erg geboeid door de boeken die ik erover aan het lezen was. Met name toen ik uit kwam op het boek Medical Medium van Anthony William. Anthony William is een bestsellerauteur en hij schrijft in zijn boek onder andere over het reinigen van je lichaam en het herstellen van je lever door middel van, jawel, celery juice! 

Toen ik zijn boek ben gaan lezen was ik toch erg geïnteresseerd geraakt naar de effecten van celery juice. Met name omdat ik mij heel erg bezig houd met vrouwen en hun hormonen en in dit boek naar voren kwam dat celery juice ontzettend veel voordeel biedt bij het opschonen van je lever. Ook kan het erg helpen om een opening te maken voor mensen met chronische aandoeningen die er niet helemaal uitkomen. En dat, zonder volledig over te gaan op sappen, maar enkel de celery juice toe te voegen aan je voedingspatroon. 

Het klinkt allemaal ontzettend logisch en ik wist natuurlijk al wel dat selderij ontzettend gezond is, maar dat kan je natuurlijk van heel veel soorten groenten en fruit zeggen. Ik geloof er namelijk niet in dat één enkel iets het aller beste zou zijn. Broccoli is bijvoorbeeld ook supergezond maar niemand gaat alleen nog maar broccoli eten natuurlijk! Variatie blijft superbelangrijk. 

Hoe dan ook, ik was geïntrigeerd geraakt dus ook ik ben begonnen aan de celery juice. Ik nam mij voor om mijn dagelijkse voedingspatroon te laten hoe het is, en puur de celery juice toe te voegen. ’S ochtends op nuchtere maag begin ik met een glas lauwwarm water met citroensap, waarna ik 10 minuutjes wacht en ondertussen de celery juice maak. Ik drink dan 200 ml celery juice (hiervoor heb je +/- één ‘stronk’ bleekselderij nodig) en ik wacht daarna een half uur voordat ik mijn ontbijt eet. Ik was super verrast om te ondervinden dat ik al na de eerste dag ontgiftingsverschijnselen merkte! Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat ik de laatste tijd ook zeker genoot van een glaasje wijn af en toe en hier en daar wat pepernoten, maar goed… 

Wat ik merkte was dat ik de eerste dag al hoofdpijn kreeg en ook wel misselijk was: typische detox verschijnselen! Dit heeft zeker wel 3 dagen geduurd en normaalgesproken krabbel je na de derde dag, na de zogenoemde ‘detox crisis’ wel weer op. Dat merkte ik hier ook, maar ik vond het wel erg intens dat ondanks dat ik mijn normale voedingspatroon aanhield, ik zó veel merkte van de toevoeging van een glaasje celery juice in de ochtend.

Kortom, ik ben er helemaal door gegrepen en ik ga er ook zeker nog een tijd mee door! Ondanks dat ik zelf nu pas een week onderweg ben, ben ik benieuwd wat het mij verder gaat brengen en wat het anderen allemaal zou kunnen opleveren. En nee, het is echt niet het lekkerste sap, maar alle voordelen op een rijtje wegen daar zeker tegen op: 

  • Het werkt ontstekingsremmend
  • Het werkt vocht afdrijvend 
  • Het ondersteunt de bijnieren
  • Het helpt tegen hoge bloeddruk
  • Het helpt tegen huidklachten
  • Het ondersteunt de spijsvertering (helpt ook bij constipatieproblemen)

En misschien nog wel het belangrijkste: het helpt de lever beter te ontgiften. 

Al met al heeft het heel veel benefits. Ik ga er voorlopig mee door en ik kom er zeker nog op terug! 

Wil jij ook beginnen met celery juicen? Ik zeg: doen!

Zoek je nog een goede slow juicer? Houd de website in de gaten voor mijn Black Friday aanbieding!