5 Detox tips om van je vakantie kilo’s af te komen

5 Detox tips om je lijf snel weer te laten herstellen na je vakantie. Doe dit een week en je bent zo weer back on track!

5 Detox tips om je lijf snel weer te laten herstellen na je vakantie

Als je dit een week doet ben je zo weer back on track!

  1. Laat alcohol staan en drink minimaal 2 liter water
  2. Eet 400 gram groenten (rauwkost) en vier stuks fruit per dag.
  3. Eet tot 12.00 uur alleen vers fruit. 
  4. Vervang snelle koolhydraten door langzame.Brood, pasta, rijst aardappelen vervangen door zoete aardappel, quinoa kikkererwten, linzen, bonen, zilvervliesrijst.
  5. Maak elke dag een wandeling van een uur..

Detox voor Miss Detox J

Na drie weken vakantie op Ibiza was mijn lijf ook toe aan vakantie. Gelukkig had ik bij thuiskomst nog een heel lekker detox weekend op de Veluwe in de planning staan (daar kom ik nog op terug).

Mijn vakantie was heerlijk ik heb de teugels even laten vieren. Ook ik heb altijd goede voornemens als ik op vakantie ga. Normaal gesproken let ik nog wel redelijk op mijn voeding en doe ik dagelijks aan lichaamsbeweging. Maar dat is deze keer niet echt gelukt. Je kan wel zeggen totaal niet ha,ha. S ‘middags al aan de wijn, stokbrood, chips enfin je kent het wel. Dat maakt natuurlijk ook niks uit daar is het tenslotte vakantie voor hoor ik mijzelf en iedereen om mij heen zeggen. Maar normaal gesproken als ik op vakantie ben let ik ook altijd een beetje op, blijf ik in beweging en zorg ervoor dat ik niet te veel brood en ijsjes eet. Op deze vakantie heb ik nergens op gelet maar ben ik meegegaan met de flow. Ik was eigenlijk wel benieuwd hoe mijn lichaam hierop zou reageren. Maar ik kan je vertellen dat ik er niet heel gelukkig van ben geworden. Ik was een paar kilootjes aangekomen had pijnlijke en verstopte darmen door voedsel wat ik normaal bijna niet eet. Mijn lijf voelde aan als een oud omaatje. Mijn energieniveau was gedaald, ik voelde mij moe en niet fijn. Oftewel mijn lijf was toe aan vakantie.

Ik ken mijn lijf inmiddels zo goed dat ik weet wat ik moet doen om weer goed in mijn energie te komen. Voel mij na een week weer helemaal topfit en blij :). De bovenstaande tips zijn dingen die ik zelf doe als ik merk dat mijn energieniveau niet optimaal is en mijn darmen niet werken zoals ze zouden ik dat zou willen.

Doe er je voordeel mee! J

 Picture @farinotta